از نظر موتور های جست و جو، وجود صفحات و محتوای تکراری در وب سایت ها مناسب نیست و امتیاز منفی به سایت هایی با چنین محتوایی داده می شود. به عنوان وب مستر و تولید کننده محتوا تا حد امکان سعی داریم صفحات و محتوای تکراری ساخته نشود. Canonical Tag در این راه به ما کمک می کند.

مشکل همیشگی محتوای تکراری

با این حال گاهی کنترل این مورد از دست ما خارج می شود. برای مثال ممکن است برخی از صفحات سایت هم با www و هم بدون آن در دسترس باشند یا برخی از صفحات با هر دو پروتکل HTTPS و HTTP در دسترس باشند. برخی از سایت ها برای کاربرد های مختلف، یک محتوا را با چند لینک متفاوت منتشر می کنند. مثلا یک لینک برای نسخه قابل چاپ و یک لینک برای نسخه تحت وب. یا حتی برخی از سایت ها یک لینک کوتاه در کنار لینک اصلی برای صفحات در نظر می گیرند. تمامی این موارد از نظر موتور های جست و جو محتوای تکراری محسوب می شوند.

راه نجات!

تگ Canonical، آدرس (URL) محتوا یا صفحه اصلی که باید در موتور جست و جو Index شود را مشخص می کند. این Tag به عنوان یک Meta Tag در تمامی صفحات قرار میگیرد و صفحه اصلی یا ابتدایی (Canonical) را مشخص می کند. به این نکته توجه کنید که در صورت استفاده نامناسب از Canonical Tag، موتور جست و جو می تواند آن را در نظر نگیرد؛ پس به منظور تقلب و گول زدن گوگل از آن استفاده نکنید!

پیشنهاد می کنم در تمامی صفحات سایت، این تگ را قرار دهید!

نحوه استفاده صحیح از Canonical Tag

این تگ را باید درون تگ HEAD هر صفحه قرار بدهید. فرض کنید صفحه ای با آدرس زیر داریم:

http://www.example.com/what-is-the-canonical-tag.html

و برای این صفحه یک لینک کوتاه به شکل زیر هم وجود دارد:

http://example.com/ctag

پس باید در هر دو صفحه تگ Canonical را به صورت زیر قرار بدهیم:

توجه داشته باشید، وقتی از این تگ استفاده می کنید، باید محتوای هر دو صفحه تا حد زیادی (و حتی به صورت کامل) یکسان باشند. اگر اینطور نباشد موتور جست و جو از این تگ صرف نظر می کند. اگر تعداد زیادی از این موارد در سایت شما باشد ممکن است تمامی تگ های Canonical نادیده گرفته شوند.

ابزار های زیادی با عنوان Canonical Tag Checker در اینترنت وجود دارد که میتوانید از آن ها استفاده کنید و این تگ را در صفحات مختلف خود بررسی کنید.

اشتباهات رایج

در صفحاتی از تگ Canonical استفاده کنید که وجود داشته باشند و مهم تر از آن، در دسترس موتور جست و جو باشند. برای مثال در صفحاتی که به عنوان NoIndex مشخص کردید نباید از این تگ استفاده کنید. همچنین در هر صفحه فقط یک Canonical Tag قرار دهید.

اگر صفحه ۱ را به عنوان Canonical صفحه ۲ و صفحه ۲ را به عنوان Canonical صفحه ۱ در نظر بگیرید، باعث ایجاد mixed signals شده اید و نباید این کار را انجام دهید. همچنین اگر صفحه ۱ را به عنوان Canonical صفحه ۲ ، صفحه ۲ را به عنوان Canonical صفحه ۳ و … در نظر بگیرید، دچار اشتباه در استفاده از این تگ شده اید.

Canonical Tag یا redirects ۳۰۱ مسئله این است!

این دو مورد اساسا با هم تفاوت دارند و نباید بجای هم استفاده شوند. در مورد ریدایرکت ۳۰۱ اگر صفحه ۱ را به صفحه ۲ ریدایرکت کنید، کاربران صفحه ۱ را نمی بینند و به صفحه ۲ منتقل می شوند. اما در صورتی که از Canonical Tag استفاده کنید، هر دو صفحه در دسترس خواهند بود.

پس هر کدام را در جای مناسب خود استفاده کنید.

 

مطالعه بیشتر:

https://support.google.com/webmasters/answer/139066

https://yoast.com/rel-canonical

https://moz.com/learn/seo/canonicalization